Office 365

Toimiston työkalut ja palvelut pilvestä.

Plan 4 IT tukipalveluiden avustamana saat täyden hyödyn Office 365 ominaisuuksista. Kerromme myös ne asiat, mihin palvelu ei sovi.

Seuraavassa Office 365 palvelun etuja, ominaisuuksia ja rajoituksia pääpiirteittäin.

Liikkuvuus.

Office on käytettävissä pilvestä. Voit siis lukea ja muokata pilveen tallentamiasi tiedostoja ja käyttää Office 365 pilvipalveluita, kunhan käytössäsi on web-selain tai sopiva mobiililaite. Sinun tulee tallentaa Onedrive tai Sharepoint pilvitilaan tiedostosi, joita haluat käsitellä.

Älä kuitenkaan odota liikoja mobiilituesta. Tablettilaitteilla voi tehdä jonkin verran asioita ja esimerkiksi powerpoint-show'n näyttäminen sujuu mukavasti. Kuitenkin täysimittainen työstäminen ja editointi on parempi tehdä perinteisellä tietokoneella. Puhelimissa käytännöllisintä lienee onenote-muistiinpanojen käyttäminen ja dokumentteja voi kyllä avata tarkistamista varten - editointi on parempi jättää työkoneelle.

Laitetuki.

Microsoft on hiljan parantanut Office 365 tukea erilaisilla päätelaitteilla. Parhaiten palvelut toimivat luonnollisesti Microsoftin laitteilla, mutta esimerkiksi Android ja Applen iOS ovat jo kohtuullisen hyvin tuettuja. Sähköpostin ja kalenterin luku onnistuu melkein miltä laitteelta tahansa hyvin. Wordit, excelit ja muut Office-tiedostot avautuvat ja niihin voi tehdä muutoksia. Täydet ominaisuudet tulevat kuitenkin käyttöön yleensä vain Windowsiin asennetulla Officella.

Pilvitallennustila - OneDrive. Rajaton tila..melkein.

Office 365 sisältää pilvitallennustilan, josta muodostetaan helppokäyttöinen tallennusasema tietokoneelle. Microsoft mainostaa, että tila on rajaton, mutta itse asiassa sillä on tiettyjä rajoituksia. Tiedostojen maksimimäärä on 20 000 kpl ja tiedoston maksimikoko on 10GB. Rajattoman tilan mainostaminen on siis jossain määrin harhaanjohtavaa, mutta henkilökohtaisten tiedostojen tallentamiseen tila on toki suuri. Mikäli kuitenkin käytät tilaa vaikkapa yrityksen kaikkien tietojen varmistamiseen, on nämä rajoitukset syytä huomioida.

Office ohjelmistot - Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Outlook, Publisher, Access

Office 365 mukana voi hankkia paikallisesti asennettavat Office-ohjelmistot. Office 365 palvelun etuna on, että käyttäjä voi asentaa officen useille laitteille omalla lisenssillään. Lisenssi on siis käyttäjäkohtainen, ei konekohtainen. Lisenssi oikeuttaa 5 PC + 5 tabletti + 5 puhelimen käyttöön, minkä luulisi riittävän tehokäyttäjällekin, vaikka kotikonekin laskettaisiin mukaan. Access on mukana vain kalliimmissa versioissa.

Pelkät pilviominaisuudet ovat ostettavissa edullisemmin. Jos omistat jo Office lisenssit tai sinulle riittää webselain versio Officesta, pääset pienemmällä kuukausimaksulla. Voit edelleen ostaa Office paketin myös erillisenä koneeseesi. Hinta on edullisempi, mutta yrityskäytössä erillislisensseillä on omat hankaluutensa. Niiden asentaminen ja aktivointi on työläämpää, lisenssejä ei saa asentaa kuin yhteen koneeseen, eikä niitä saa siirtää koneesta toiseen tai päivittää uudempaan.

Pyydä lisätietoja ja tarjous!