Referenssi

Autovaraosa Fixus Oy

Referenssit

Asiakastarinoita

Autovaraosaliike Fixus-ketju: ”Yritys ei vain toimisi ilman tätä järjestelmää.”

Autovaraosa Fixus Oy on osaava ja alallaan hallitseva autovaraosia tarjoava yritys, johon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän liikettä. Yritys kasvattaa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti. Autovaraosa Fixus Oy:n ja Plan 4 IT Oy:n yhteistyö alkoi syksyllä 2010, kun autovaraosaliikkeen vetäjä Ville Luoto päätti tehdä jotain ”ohjelmaviidakolle”, joka yrityksessä tuolloin vallitsi. Luodon tavoitteena oli saada liikkeen käyttöön yksi luotettava ja tehokas järjestelmä, jonka avulla jo käytössä olevat ohjelmat saataisiin kommunikoimaan keskenään. Ongelmana oli myös se, että suuri osa työntekijöiden ajasta meni koneiden ja ohjelmien päivittämiseen, jolloin itse töiden tekoon jäi vähemmän aikaa. Luoto puhui ongelmastaan Plan 4 IT Oy:n kanssa ja yhdessä tultiin siihen tulokseen, että Plan Officer -ratkaisu olisi vastaus yrityksen ongelmiin.

Plan Officer -ratkaisu toteutettiin ensimmäisenä Raision Fixus-liikkeessä. Plan Officer -konseptin myötä Autovaraosa Fixus Oy:n järjestelmiin saatiin selkeyttä, sekä uusia toimintoja, joita Luoto ei ollut kuvitellut edes olevan: ”Kaikki, mitä olemme pyytäneet, on toteutettu – ja vähän yli – eikä ihan vähänkään yli.” Erityisen positiiviseksi yllätykseksi Luoto mainitsee sen, miten hyvin kaikki alkuperäisohjelmat saatiin toimimaan uuden järjestelmän kanssa.

Autovaraosa Fixus Oy tarjoaa palvelujaan niin yksityishenkilöille kuin korjaamoasiakkaillekin ja valikoima vaihtelee laadukkaista varaosista ammattitaitoiseen palveluun. Plan Officerin avulla yrityksen johto saa nykyään käyttöönsä kattavasti tietoa yrityksen eri toiminnoista, ja henkilöstö pystyy panostamaan asiakkaiden palveluun entistä enemmän, kun sen ei tarvitse vaivata päätään järjestelmien toiminnasta. Luodon mukaan yleinen sujuvuus on kasvanut huomattavasti: ”Työntekijöiden päätyö on myydä – nyt pystymme tekemään juuri sitä! Toiminnassa ei saa olla katkoja, koska silloin ei pystytä toimimaan. Tunninkin katko tuo suuria tappioita.” Plan Officerin myötä yrityksen ICT-kustannukset ovat laskeneet ja toimintavarmuus on kasvanut. Luoto sanoo olevansa hyvin tyytyväinen Plan 4 IT Oy:n nopeaan ja joustavaan palveluun: ”Helppo sanoa: Kaupan esteenä ei tule ikinä olemaan tämä järjestelmä – Hyvä jos muut toimittajat pääsee edes lähelle.”

 

Sivukartta