Referenssi

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry

Referenssit

Asiakastarinoita

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry: Turvallista ja kodinomaista asumista luotettavan ICT-tuen avulla jo yli 10 vuotta.

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ylläpitämä Kotikunnas tarjoaa ikääntyville ihmisille arjenläheistä ja kodinomaista palveluasumista sekä erilaisia yksilöllisiä palveluja, kuten fysioterapiahoitoja. Kotikunnaksella on myös erityisesti muistisairaille suunnattuja päivätoiminta- ja asumus- ja hoivapalveluja.

Kotikunnaksen ja Plan 4 IT Oy:n yhteistyö alkoi vuonna 2002, kun Kotikunnaksen ICT-järjestelmät alkoivat kasvaa niin suureksi, ettei niiden hoitamiseen enää ollut tarpeeksi aikaa ja se ulkoistettiin Plan 4 IT Oy:lle. Kotikunnaksessa oli otettu ensimmäisten joukossa käyttöön Vivago-turvarannekkeet ja yhdistys halusi varmistua, ettei IT-järjestelmin tulisi potilaiden turvallisuutta uhkaavia katkoksia. ”Halusimme IT-järjestelmien hoitoon erityisesti varmuutta ja helppoutta”, Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen toiminnanjohtaja Pilvi Heiskanen sanoo.

Yhteistyön edetessä Plan 4 IT Oy on kehittänyt Kotikunnakselle erilaisia varmuutta ja helppoutta edistäviä ICT-ratkaisuja. Vuonna 2009 Kotikunnakselle räätälöitiin kokonaisvaltainen IT-ratkaisu Plan Officer -palvelun pohjalta. Palvelinratkaisua tehostettiin virtualisoimalla useat palvelimet yhteen ja varmistukset automatisoitiin. Valtaosa toimistokäyttäjistä siirtyi käyttämään ylläpidollisesti tehokasta ohutpääteratkaisua ja lisäksi erikoissovelluksia varten otettiin käyttöön kahdeksan virtualisoitua työasemaa. Pilvi Heiskanen arvostaa kuukausitaksaan perustuvan ja kattavan Plan Officer -palvelun helppoa budjetointia. ”Olemme yleishyödyllinen yhdistys, joten suuriin kertainvestointeihin ei ole mahdollisuutta. Säästöjä ei kuitenkaan voi tehdä potilaiden turvallisuuden kustannuksella vaan päinvastoin.”

Vuonna 2009 Plan 4 IT Oy kehitti räätälöitynä ohjelmistokehitysprojektina Kotikunnakselle oman Hoivari-sovelluksen potilashallintaan, sillä markkinoilla ei tuolloin vielä ollut erityisesti hoiva-alalle kehitettyä ohjelmistoa. Ohjelman kehittämisessä otettiin huomioon Kotikunnaksen toiveet esimerkiksi asukasmuotojen syöttämisestä sekä omasta infrasta, ja henkilökunta on ollut ohjelmaan hyvin tyytyväinen. ”Ohjelman luominen on hyvä esimerkki siitä, kuinka Plan 4 IT ottaa asiakkaansa huomioon ja reagoi ongelmiin” Heiskanen sanoo.

Turun Lähimmäispalvelu ry:n toiminta on hyvin arvopohjaista ja siksi myös luottamus yhteiskumppaneihin on tärkeää. Heiskanen pitääkin Plan 4 IT Oy:tä erityisesti luotettavana yhteistyökumppanina, joka tuntee asiakkaansa: ”jos meillä on ongelmia, kuka tahansa voi soittaa tukipuhelimeen, sillä siellä päässä tiedetään aina, mistä on kysymys.” Vuosien varrella Kotikunnas on saanut Plan 4 IT Oy:ltä myös hankinta- ja tietoturvakonsultaatiota ja uudet kehitysprojektit jatkuvat myös tulevaisuudessa.

 

Sivukartta