Varmistukset palveluna

25.09.2018

Voit tilata varmistuspalveluita meiltä erilaisilla kattauksilla:

  1. Offsite lisävarmennus. Asennat ja hoidat itse varmuuskopiointia, mutta haluat lisäturvana yhden varmuuskopion omien tilojen ulkopuolelle.
  2. Avaimet-käteen asennettu varmistusjärjestelmä. Optiona off-site lisävarmennus. Valvot varmistuksia itse ja teet tarvittaessa palautuksia.
  3. Haluat ulkoistaa varmistamisen täysin. Asennamme ja valvomme varmistuksia ja teemme tarvittaessa palautuksia.

Suositus varmentamisessa on, että tärkeästä datasta on kopio vähintään kolmessa paikkaa siten, että yksi varmistus on off-site eli paikallisen katastrofin varalta poissa omista tiloista.

Varmennusratkaisumme perustuu Veeam tuotteisiin, joilla voimme varmistaa palvelimet (virtualisoituja tai ei) ja työasemat.

Jos käytät jo Veeamin tuotteita, esimerkiksi palvelinvarmennusta, voit tilata meiltä erittäin helposti pilvivarmennustilaa: liität vain Cloud Connect toiminnallisuudella uuden varmennuspaikan mukaan parilla klikkauksella.

Varmennus voidaan salata vahvasti haluttaessa jo asiakaspäässä, jolloin tieto ei lähde salaamattomana talosta ulos.

Riskit, jotka palveluilla poistetaan:

  • Paikallinen katastrofi on useimmiten oikosulku laitehuoneessa, jonka seurauksena palvelinkoppi palaa varmistuksineen. Muita riskejä voi olla esim. vesivahinko tai varas, joka vie sekä laitteet että varmistukset.
  • Varmistusten valvonta on monelle myös pakkopullaa, joka jää helposti tekemättä. Olo onkin huomattavasti helpottunut kun tietää, että tarkistukset ovat jonkun vastuulla ja että varmuuskopio todellakin löytyy kun sitä yllättäen tarvitaan.
  • Kryptovirukset ovat tuoneet oman lisähaasteensa tiedon tallennukseen, koska esim. pilvipalveluilla (onedrive / google drive) ei pystytä suojautumaan riskiltä kokonaan.